Comité organizador

O comité organizador do Congreso AQUAXI’25 está formado por un equipo multidisciplinar de profesionais vinculados ao Campus Auga – Universidade de Vigo comprometidos coa excelencia, a innovación e o avance do coñecemento nos ámbitos da alimentación, a agricultura e o medio ambiente, a auga, a sostibilidade e a bioeconomía.

A diversidade de perfís do comité —desde a xestión técnica ata a investigación aplicada— garante unha organización sólida, dinámica e aberta ao diálogo entre institucións, sectores produtivos e sociedade.

Andrea Parente Sendín
Investigadora Predoutoral Campus Auga
BV1 – Pranta, Solo e Aproveitamento de Subproductos
Cecilia Martínez Castillo
Investigadora Predoutoral Campus Auga
BV1 Pranta, Solo e Aproveitamento de Subproductos
Claudia Campillo Cora
Investigadora Posdoutoral Campus Auga
BV1 Pranta, Solo e Aproveitamento de Subprodutos
Iago Blanco Losada
Xestor I+D+i do Campus Auga
Icía Gómez Pérez
Investigadora Predoutoral Campus Auga
Food and Health Omics
Lara Acemel Míguez
Investigadora Predoutoral Campus Auga
BV1 – Pranta, Solo e Aproveitamento de Subprodutos
Pablo Rodríguez Iglesias
Investigador Predoutoral Campus Auga
EQ2 – Biomasa e Desenvolvemento Sostible
Patricia Gullón Estévez
Coordinadora de Infraestruturas e Laboratorios do Campus Auga
Pedro Ferreira Santos
Investigador Posdoutoral Campus Auga
BIO2VAL_BioRefinería e Valorización da Biomasa
Sonia Iglesias Cimadevila
Investigadora Predoutoral Campus Auga
Laboratorio de Bioquímica

Comité científico

O Congreso AQUAXI’25 está impulsado por un comité científico comprometido coa cooperación científica e territorial entre Galicia e o Norte de Portugal. Este equipo, integrado por persoal investigador de ámbolos lados da fronteira, representa unha alianza estratéxica que reforza o carácter transnacional do evento, en liña cos obxectivos do Campus Auga e as sinerxías históricas do espazo eurorrexional.

A súa colaboración garante a rigorosidade científica do programa e fomenta o debate académico de calidade que caracterizará esta edición do congreso, que pretende analizar e dar resposta aos desafíos sociais e ambientais actuais.

André Riveiro da Fonseca
Investigador
Área de enxeñaría do ambiente, Centro de Investigação e Tecnologias Agroambientais e Biológicas (CITAB), Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro (UTAD)
Diego Fernández Nóvoa
Investigador
Área de física da terra, Universidade de Vigo
Filipa Mandim
Investigadora
Área de alimentación funcional, CIMO, Instituto Politécnico de Bragança
Guillermo Guada Prada
Investigador
Área de botánica, Universidade de Vigo
Hélder José Couto Oliveira
Profesor
Área de química e bioquímica, LAQV – Requimte, Universidade de Porto
Helena Raquel dos Santos Fernandes
Investigadora
Área de enxeñaría química, Universidade de Vigo
Jorge Antonio Custodio Mendoza
Investigador
Área de química analítica e alimentaria, Universidade de Vigo
Jorge González Rodríguez
Profesor Asociado
Área de enxeñaría química, CRETUS, Universidade de Santiago de Compostela
Laura Movilla Pateiro
Contratada Doutora
Área de dereito internacional público e relacións internacionais, Universidade de Vigo
María García Martí
Investigadora
Área de química analítica e alimentaria, Universidade de Vigo
Patricia Cazón Díaz
Investigadora
Área de tecnoloxía de alimentos, Campus Terra, Universidade de Santiago de Compostela
Pedro Geada
Investigador
Centro de Engenharia Biológica, Universidade do Minho, Braga
Rafaela Guimarães
Investigadora
Área de química de produtos naturais e augas termais, AquaValor, Chaves
Vanesa Santás Miguel
Investigadora
Área de edafoloxía e química agricola, Universidade de Vigo
Zlatina Genisheva
Investigadora
Departamento IDT no Centro para a Valorização de Resíduos, Guimarães