Os grupos de investigación son a unidade básica de referencia na estruturación da actividade de I+D+i no Campus Auga, e concíbense como un elemento fundamental para potenciar e fortalecer a súa actividade científica especializada en temáticas da auga desde unha perspectiva multidisciplinar. Para iso, o Campus Auga conta con 22 grupos de investigación, 9 no medio ambiente, 4 en alimentación, 8 en xestión da auga e 1 grupo de investigación en Tecnoloxías Intelixentes, e ademais con 1 estrutura supragrupal.
Alimentación
- Investigacións Agrarias e Alimentarias
- Enxeñería Química 4
- Nutrición e Viticultura
- Food and Health Omics
Estrutura supragrupal: CITACA
Medioambiente
- Environmental Physics Laboratory. EPHYSLAB
- Pranta, Chan e Aproveitamento de Subprodutos
- Enxeñería Química
- Enxeñería Química 3. Grupo de Bioenxeñería e Procesos Sostibles (BIOSUV)
- Biotecnoloxía Industrial e Enxeñería Ambiental “BiotecnIA”
- Xeoloxía Mariña e Ambiental
- Biotecnoloxía e Calidade en Industrias Agroalimentarias e Medioambiente (ByCIAMA)
- Laboratorio de Termofísica
- MEDEA Iuris
Xestión da Agua
- Governance and Economics Research Network
- Agrupación de Grupos de Investigación de Dereito Administrativo e Filosofía do Dereito
- Estudos en Arqueoloxía, Antigüidade e Territorio
- EMITUR. Organización e Comercialización
- Grupo para a Análise Empresarial “GRUPAEM”
- Sistemas Xurídicos
- Historia Contemporánea 1
- Historia Medieval, Historia Moderna e Ciencias e Técnicas Historiográficas