O Programa de Doutoramento en Ciencia e Tecnoloxía Agroalimentaria forma a doutores que desenvolven a súa actividade de I+D+i nos diversos elos da cadea alimentaria, desde a produción primaria de materias primas aos últimos avances en procesado de alimentos ou en biotecnoloxía, pasando pola calidade e seguridade alimentaria.

Preténdese garantir unha formación integral e multidisciplinar que lles permita aos futuros titulados desenvolver e implementar novas tecnoloxías en o sector agroalimentario, así como xerar novos produtos e/ou a valorización dos que actualmente existen no mercado, capacitándoos cunha excelente preparación científica e madurez profesional para liderar e colaborar en actividades de I+D+i do sector científico-profesional da alimentación.

Liña de especialización CaMPUS AUGA

  • Alimentación Funcional

Sinerxías entre liñas do doutoramento e temáticas de especialización

Alimentación

Liñas de investigación do doutoramento

  • Caracterización e mellora da calidade sensorial (composición aromática) e funcional (perfil polifenólico) dos alimentos
  • Alimentos nutracéuticos
  • Produción e avaliación de antioxidantes naturais
  • Obtención e avaliación de novos ingredientes funcionais
  • Produción, purificación, caracterización e aplicación de encimas microbianas de interese alimentario e ambiental
  • Produción e aplicación de bacterias lácticas probióticas e bacteriozinas
  • Distribución de contaminantes químicos, orgánicos, agrícolas e ambientais na cadea de produción de alimentos.
  • Seguridade alimentaria
  • Revalorización de residuos agroalimentarios
  • Aproveitamento e valorización de materiais residuais e subproductos da industria alimentaria mediante procesos fermentativos

Temáticas liña de especialización alimentación

  • Investigación, desenvolvemento e innovación na produción, elaboración e conservación de alimentos
  • Calidade e seguridade dos alimentos
  • Competitividade e innovación da industria de produción de alimentos
  • Sustentabilidade ambiental na industria alimentaria

MEdioambiente

Liñas de investigación do doutoramento

  • Transporte de agroquímicos e elementos traza no sistema planta-auga-solo
  • Estudo da presenza, distribución e mobilidade de metais pesados e pesticidas en solos
  • Determinación do estado fitosanitario dos cultivos e modelos preditivos de aplicación de tratamentos fitosanitarios
  • Influencia do cambio climático sobre os cultivos e especies autóctonas
  • Desenvolvemento de novos materiais a partir de biomasa vexetal
  • Termalismo e xeotermia
  • Estudo da calidade da auga e modelización de procesos hidrolóxicos en concas forestais

Temáticas liña de especialización medioambiente

  • Auga, solo, flora e fauna. Protección dos recursos naturais
  • Cambio climático, ciclo hidrolóxico e recursos hídricos
  • Calidade biolóxica ambiental, calidade da auga e avaliación de sistemas agrarios
  • Conservación de espazos naturais protexidos, acuíferos e ecosistemas de auga doce
  • Investigación aplicada sobre augas termais e mineiromedicinais

Interese académico, científico e profesional

Programa de doutoramento único no Sistema Universitario de Galicia.

Mención de Calidade cara á Excelencia (Ministerio de Educación) desde o curso académico 2011/2012 e seguintes